Home > Sound Not > Sound Not Working Ubuntu 11.04

Sound Not Working Ubuntu 11.04

Unmuting Also, if you have multiple cards, try going to "Sound Preferences", selecting the "Output" tab, and toggling between your various options. My Husband and I are avid readers. Reply Abhishek Prakash says July 6, 2013 at 11:59 am welcome Reply 3rguy says May 21, 2013 at 11:58 am I have the Kernel version 3.8.0-19 and the first method worked Please check it. http://atomirc.net/sound-not/sound-not-working-ubuntu-10-10.html

Step 13 Specify the exact model and make of your PC (if possible) in the new thread that you created at Launchpad Answers Forum. Reply Abhishek Prakash says September 3, 2014 at 3:01 pm Was that a question or information :) Reply Bobww 9 says September 3, 2014 at 4:03 pm Just wanted to inform Since yesterday, sound in Flash Player videos stopped working. The MIT License (MIT) Copyright (c) 2011-2012 makandra GmbH Permission is hereby granted, free of charge, to any person obtaining a copy of this software and associated documentation files (the "Software"), to deal in the https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1744966

Instead if you remove ~/.config/pulse (because it has been completely borked) reboot and you have sound again -- at least I did. share|improve this answer edited Jul 8 '11 at 21:18 answered Jun 17 '11 at 20:03 Gilles 377k726911136 1 +1; Although to get it working I had to replace OpenWrite["!paplay"] with yes checking whether gcc accepts -g... Ae ((Make NVIDIA HDMI Audio work) To install NVIDIA drivers, go to: Here if you are using Ubuntu 11.04 or above.

Reply Abhishek Prakash says March 20, 2014 at 11:37 am sudo requires you to enter your admin password. Launch the Terminal and issue this command: alsamixer If AlsaMixer it is not installed, then install it with this command: sudo apt-get install gnome-alsamixer 2. Bb (Enable MIDI) WARNING: This procedure is experimental and not for inexperienced Ubuntu users Make sure that you have a MIDI port (either one of the two) on your sound card. Put it a little out in the laptop instead of putting it all in.

Thank you. share|improve this answer answered Jun 4 '11 at 9:52 Onedinkenedi 20612 I've reinstalled alsamixer packages.. Should I have doubts if the organizers of a workshop ask me to sign a behavior agreement upfront? Luckily for me, audio is working smoothly till now.

To do that, use the following command in terminal (Ctrl+Alt+T): sudo alsa force-reload The output will be like this. Just had to do a fresh install. My Lenovo ThinkPad running Linux Mint 32-bit 17 Cinnamon has sound out of the box…. an listen to music!

You might see different images beside the jacks, but the colors rarely change. https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshootingProcedure Reply djlive says February 20, 2016 at 4:34 pm it works ty Reply bilu says February 15, 2016 at 10:23 pm It worked. I was hoping the first alternative would be a more permanent solution, but after doing it, the sound won't work at all and I can't open my Unity Tweak Tool (keeps Reply Abhishek Prakash says November 20, 2014 at 10:40 am It has worked for Linux Mint as well.

Reply frank says April 3, 2016 at 5:48 pm I use mint 17.3. check over here Thanks for the help. Browse other questions tagged ubuntu compiling audio or ask your own question. Any idea?

The first solution works for me - don't even need to restart the machine. Or you can click on the 'More Apps' button, click on the 'See more results' by the installed section, and find it in that list of applications. But then, there is always a way to overcome these big little problems. his comment is here UNIX is a registered trademark of The Open Group.

I have a similar issue since upgradeing to 11.04, sound has worked fine on all previous versions. You can tell by whether the little mute icon appears depressed or not. Check out our new e-book: Growing Rails Applications in Practice Learn to structure large Ruby on Rails codebases with the tools you already know and love.

Thanks a lot for the helpful post.

You can do that manually in your filebrowser (ctrl + h to show hidden directories!) or by console: mv ~/.config/pulse ~/.config/pulse_backup Afterwards you will have to log out and in again I tried everything in the article, but nothing works. I agree with the last post. Took about 15 minutes.

Add it to your ~/.Mathematica/Kernel/init.m or to a file that it includes. On some Toshiba laptop models, setting the PCM channel volume higher than 70% in alsamixer, may result in clipping (for example: very "harsh" and distorted sound both on the internal speakers This fixed the dummy output issue and restored the ability to access SATA drives. weblink For example: if you installed or upgraded to Ubuntu 12.04 LTS (Precise), make sure the running kernel version is 3.2.0-23-generic or higher.

Then follow heading Ac, and if sound still doesn’t work, repeat this guide (redoing the checks).If it does not give that output (or similar to it), then run: sudo usermod -aG If you want to make MIDI work, make sure that sound works normally, then follow heading Bb. thanks –Geremia Jan 11 '14 at 2:11 Also, when playing sounds in Mathematica, I get this error (although I hear the sound): «Export::infer: "Cannot infer format of file \!(\"stdout\")."» All Rights Reserved.

works fine on windows 8. I am an avid Linux lover and Open Source enthusiast. asked 5 years ago viewed 447 times active 5 years ago Blog How We Make Money at Stack Overflow: 2016 Edition Stack Overflow Podcast #94 - We Don't Care If Bret Reply John Whitehead says October 19, 2013 at 2:49 pm Update: I have just did a fresh install of Ubuntu 13.10 and added Unity and one theme pack.

I have just installed ubuntu 11.04 on my lap top (a Itautec infoway n8610 ss) and it works perfectly... FAQ Forum Quick Links Unanswered Posts New Posts View Forum Leaders FAQ Contact an Admin Forum Community Forum Council FC Agenda Forum Governance Forum Staff Ubuntu Forums Code of Conduct Forum If it has a green OO, then it’s not muted, but if you see a black MM, then it’s muted. Why would Lubuntu supply an OS without sound?

Web searches revealed MANY such issues (especially with Acer Netbooks), with many fixes (none of which worked for me). Run: grep "eld_valid *1" /proc/asound/NVidia/eld*You should see something like this: /proc/asound/NVidia/eld#X.0:eld_valid 1X is a number between 0 and 3, now remember the 'eld#X.0' number.